Инфлацията вероятно отново ще остане висока за месец март, добавяйки още

...
Инфлацията вероятно отново ще остане висока за месец март, добавяйки още
Коментари Харесай

Икономическата несигурност цари, тъй като хватката на инфлацията продължава

Инфлацията евентуално още веднъж ще остане висока за месец март, добавяйки още един кръг от нараствания на цените към към този момент обтегнатите портфейли на американците.

На хартия стопанската система на Съединени американски щати наподобява постоянна. Коефициентът на безработица в този момент остава под 4% за най-дълъг интервал от 60-те години на предишния век. Акциите са на най-високите си равнища за всички времена. Икономиката продължава да основава работни места.

Но от началото на пандемията американците следят нарастване на междинните цени с повече от 20% като цяло - което дава на хората чувството, че разноските за доста артикули и услуги, да не приказваме за жилища, са се повишили скочиха до неразумни равнища.

В сряда Бюрото по трудова статистика ще регистрира показанията на инфлацията за март. Консенсусната прогноза е 3,5% по отношение на 3,2% през февруари. Като се изключат храните и силата, които съставляват артикули с по-нестабилни цени, по този начин нареченото главно отчитане се чака да е намаляло леко, от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР